Wonen en dagbesteding
met zorg

Logo Zorgcentrum

Nieuwsberichten

Lees hier het laatste nieuws in en rondom ons zorgcentrum

Wanneer Zorgcentrum De PrinsHoeve B.V. een belangrijke mededeling heeft voor een ieder, zullen wij dit op deze pagina publiceren. Wij vragen u dan ook, regelmatig de nieuwspagina te bezoeken.

Pannenkoeken dag

Zorgen doen we met ons hart!

De dag nadat de beslissing is genomen om zorgcentrums te sluiten voor bezoek. Een dochter, een zoon of partner het maakt niet uit want het is verschrikkelijk genoeg voor diegene om zijn of haar dierbare niet te kunnen zien.

Deze dag stond in het teken van de nationale pannenkoeken dag, daar waar het een en ander voor geregeld was om hier een onvergetelijke dag van te maken werd ineens anders, anders omdat er geen bezoek meer mag komen , anders omdat er een beladen gevoel heerst .

Waar wij als zorgprofessionals dit ook voelen.

Ondanks dat dit inslaat als een bom bij de families en ook bij ons blijven wij uiteraard ons uiterste best doen om het zo aangenaam mogelijk te maken voor onze bewoners . In alle momenten die er volgen gedurende de dag leven wij mee met onze bewoners en hun familie. Genoeg afstand houden werkt in de praktijk niet , want wat doe je als een bewoner jou aankijkt en zegt: Wat ben ik blij dat jij bij me bent.. dan neem je geen afstand maar je troost diegene , want dat is zorgen. Om elkaar geven en de tijd nemen om te luisteren.

Ondanks dat hebben onze bewoners heerlijk genoten van de pannenkoeken die bereidt werden door de kok. Even geen zorgen maar genieten van het moment .


Ook werden er via de post kaarten bezorgd, post met foto's van familie of met een tekst , om toch te laten weten dat er aan hun dierbaren gedacht wordt . Op het moment dat je de reactie ziet van een bewoner die een kaart ontvangt is onbetaalbaar .

Wij van Zorgcentrum de Prinshoeve doen ons uiterste best om voor elke bewoner te zorgen ,de tijd te nemen om te luisteren en alles te doen wat er in onze macht ligt .

Want zorgen doe je met je hart


Auteur: Rick Jipping Vorige pagina

Datum: 2020-03-21

Pannenkoeken dag