Wonen en dagbesteding
met zorg

Logo Zorgcentrum

Dagbesteding

Een prettige dagbesteding

Een prettige dagbesteding geeft kleur aan de dag. Het voorkomt vereenzaming, het kan mantelzorgers ontlasten en het maakt langer thuis wonen mogelijk.

De PrinsHoeve biedt dagbesteding op maat, dat wil zeggen er wordt nauwkeurig gekeken naar de interesses, wensen en behoeften van de zorgvrager. De zorgvragerstaat centraal waarbij het leefplezier voorop staat.

Op de dagbesteding is een team van gediplomeerde activiteitenbegeleiders, die op een professionele wijze een gevarieerd activiteitenprogramma aanbieden.

Dagbesteding Musselkanaal

Dagbesteding op de Horsten

Dagbesteding op maat, met vervoer en warm eten!

De zorgprofessional, activiteitenbegeleider(s) en onze enthousiaste vrijwilligers bieden een prettige sfeer, die zo thuis mogelijk voelt. We gaan uit van wat u nog wel kunt, waardoor u op een gevarieerd programma kunt rekenen. U kiest zelf aan welke activiteiten u wilt deelnemen of wat u tijdens de dagbesteding wilt doen,
we proberen zo goed mogelijk in te spelen op individuele wensen en vragen

Bewegen: diverse activiteiten om ook lichamelijk zo fit mogelijk blijven.

Geheugenfitness: spellen, praktische activiteiten om uw geheugen te blijven trainen

Creativiteit: creatieve activiteiten, zoals zingen, muziek luisteren, schilderen, kleien, houtbewerking of koken

Sociale interactie: gezellig samen zijn en met u praten over onderwerpen die u interesseren: als activiteit om sociale interactie te stimuleren


Dagprogramma

Het dagprogramma in grote lijnen

Zorgcentrum de PrinsHoeve kan ook voor u het vervoer regelen, dit betekent dat wij u bij uw huis ophalen en u na de dagbesteding ook weer thuis brengen. Zorgcentrum de PrinsHoeve beschikt zelf over 2 bussen ( bussen zijn geschikt voor rolstoelen )

Tijdens uw dagbesteding wordt u voorzien van eten en drinken. Hier betaald u niets extra voor.

Er wordt vers voor u gekookt , rond 12.00 uur wordt er dan ook met elkaar warm gegeten. Zodat u wanneer u weer naar huis gaat geen zorgen meer heeft dat u nog warm moet eten en het is natuurlijk veel gezelliger om samen een maaltijd te eten dan eventueel alleen.

Dagbesteding inclusief vervoer

Wij stellen leefplezier van ouderen voorop, bij alles wat we doen en laten redeneren wij vanuit wat voor de zorgvrager plezierig is, waar de zorgvrager zich prettig bij voelt is het uitganspunt van alle activiteiten en besluiten. Zorgen voor leefplezier en het op een professionele wijze geven van zorg is voor ons erg belangrijk.

Dit alles in kleinschaligheid en betrokkenheid van naasten van de zorgvragers op een gastvrije en deskundige wijze voldoen we aan de wensen van de zorgvrager.

Activiteiten aanbod

Een belangrijke rol voor het welbevinden is weggelegd voor het aanbieden van activiteiten. Op de dagbesteding is er dagelijks een activiteitenbegeleider aanwezig. Het aanbod van de activiteiten vormt een integraal onderdeel van de dag. Activiteiten welken worden aangeboden zijn afgestemd naar de wensen en behoeften van de zorgvrager.


Lees meer

Wanneer dagbesteding?

Alvorens de zorgvrager in aanmerking komt voor dagbesteding dient de zorgvrager een beschikking begeleidinggroep en eventueel vervoer te bezitten welke is aan te vragen bij het WMO (Gemeente). Op basis van dit besluit wordt de duur en omvang van de aan de zorgvrager geleverde zorg vastgesteld.

Voor meer informatie over de bijkomende kosten verwijzen wij u graag door naar de volgende pagina

Meer informatie

Wilt u zich aanmelden voor de dagbesteding en of meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0599-313109 optie 1, gebruik het contactformulier en/of chat live met ons wanneer we online zijn. Natuurlijk mag u ook bij ons op kantoor langskomen, waar wij u kunnen voorzien van informatie omtrent de dagbesteding.